יורי גנקין עוסק בתחום הדיגיטל משנת 2008. מתמחה בתכנון אסטרטגיה דיגיטלית, ניהול קמפיינים, אנליזה אופטימיזציה וניהול משברים ברשת. יורי גם עובד עם FOREVER כך שההדרכה שלו מגיעה גם מהמקום הזה.
אנחנו באופן כללי מבחינים בין הקידום האורגני והקידום הממומן. המאמר הזה מתייחס לקידום האורגני שהינו קידום שבו לא משלמים לפלטפורמה, כלומר, מייצרים תוכן ובזכות ה״חשיפה האורגנית״ התוכן תופס תאוצה, כשהאלגוריתם, המוח של הפלטפורמה, מגביל את החשיפה האורגנית.

הנושאים בכתבה זו

כל סביבה דיגיטלית שמאפשרת יצירת משוב, כמו השארת תגובה באתר מהווה ״מרחב שיח״. בפרק זה נתמקד בעיקר בקבוצות, קבוצות פייסבוק למשל.

יצירת תוכן רלוונטי היא חיונית בביסוס הנוכחות והסמכות שלכם בתוך קבוצה. הכל מתחיל בקבוצה ובכלל במרחב הדיגיטלי, ביצירת אמון, וזה כרוך בהבנת ה״עשה״ ו״אל תעשה״ של יצירת והגשת תוכן, כשהיעד שלנו למתג את עצמנו כסמכות.

כשמישהו מעלה חוויה שלילית עם FOREVER. הוא מייצר דינמיקה שלילית. בדיוק מהסיבה הזו ישנה חשיבות למאמצים המושקעים בשינוי נרטיב השיח, וזאת משום שפעמים רבות מספיקה תגובה חיובית אחת על פוסט שלילי – במטרה לעורר אחרים ולהפוך את השיח השלילי לחיובי.

מיפוי קבוצות ומרחבי שיח

מהן סוגי הקבוצות הקיימות בפייסבוק?

קבוצה ציבורית/פתוחה: ההצטרפות חופשית, ללא אישור מקדים של מנהל.

קבוצה פרטית/סגורה: ההצטרפות מותנית באישור מנהל

קבוצה סודית: קבוצה שלא ניתן לאתר. ניתן להצטרף ע״י חבר שכבר נמצא בקבוצה.

המפתח לבחירת קבוצה

  1. בקבוצות פרטיות/סגורות וסודיות השיח יותר מובנה, ולכן יותר נכון שנפעל בהן.
  2. מתן עדיפות לקבוצות קטנות/בינוניות כי בקבוצות גדולות מדי, יהיה קשה לבוא לידי.
  3. התחילו במתן עדיפות לקבוצות בהן תדירות העלאת הפוסטים אינה גבוהה
  4. רלוונטיות גיאוגרפית: העדיפו קבוצות הקשורות למקום המגורים שלכם כדי לבסס סמכות ואמינות
  5. קבוצה המאפשרת שיח אמיתי ואותנטי, מה שתואם ומאפיין גם כל שיח של משווק/ת ב-FOREVER.
הקבוצה “מאמות שדרות”. תחת Groups  קבוצות, אנחנו רואים שהקבוצה היא קבוצה ציבורית ויש בה 26,000 חברים.

יצירת תוכן יזום בקבוצה ובמרחב הדיגיטלי

״עשה״ ו״אל תעשה״ בתוך הקבוצה

  1. עשה: שיח אמיתי ואותנטי.
    אל תעשה: מניפולציות מכירתיות.
    האינטראקציה שלכם צריכה להיות אמיתית ולא להתמקד רק בקידום מוצרים, כי אנשים מריחים מניפולציה וזה יוצר אנטגוניזם.
  2. עשה: מתן מענה לתגובות.
    אל תעשה: למהר להעלות פוסטים יזומים.
    צרו מעורבות לפני פרסום תוכן משלכם, התייחסו לפוסטים קיימים, ענו על שאלות וספקו מידע חשוב שאינו קשור למוצרים או לשירותים שלכם.
  3. עשה: להניע לשיח פרטי.
    אל תעשה: אל תפנו ללינק קמעונאי.
    העברה באופן ישיר ללינק הקמעונאי שלנו, הורסת את המוניטין שבניתם.
  4. עשה: לקרוא את כללי הקבוצה.
    אל תעשה: לא להקל ראש בהקפדה על הכללים.
    ודאו שאתם קוראים ועוקבים אחר הכללים של כל קבוצה כדי למנוע הסרה ואפשרות לאיסור הצטרפות מחדש.
  5. עשה: שלבו כוחות וצרו שיתופי פעולה עם חברי הצוות שלכם, כדי להבטיח להבטיח שכל האינטראקציות יישארו אותנטיות ונכונות לחוויות אישיות.
    אל תעשה: הימנעו ממחלוקות ציבוריות או הבעת אי הסכמות או סכסוכים באופן ציבורי כדי למנוע הכתמת המוניטין שלכם בתוך הקבוצה.
    במקרה של אי הסכמה, פנו לצד השני באופן פרטי.

יצירת מעמד בקבוצה

נקודת המוצא היא ההתנגדות לאינסטינקט המאוד טבעי שלנו למכור. ככל שהצביון של הדברים יהיה פחות מכירתי כך למעשה הסיכוי למכור יגדל. אז איך עושים את זה? עושים את זה על ידי מתן מענה, על ידי יצירת אינטראקציה סביב שיחות בקבוצה שלא קשורות לפוראוור, שמגיעות מעולמות תוכן אחרים. ואז כפי שאמרתי לכם קודם זה יתרום להגדלת החשיפה של התכנים שלכם בהמשך.

דוגמה לתגובה אותנטית, הניסוח הוא טבעי, חברי, שמגיע ממקום של ניסיון אישי. גם ההפנייה לגוגל בסדר, כי זה לא מדיף ריח פרסומי. זה לא מגיע ממקום של ״ בואי תקני אצלי״.כך אנחנו בונים ״Trust״ (אמון).
הפוסט מתחיל ב: “היי בנות אני משווקת אל המוצר אלופרסט”. זה מייצר אנטגוניזם, ושימו לב הפוסט יצר 5 תגובות בסך הכל וזה מה שאנחנו לא רוצים.

דוגמה למהלך יזום וחיובי של אחת מבעלות העסקים ב-FOREVER, אשר העלתה פוסט המציג לראווה את המוצר והוסיפה גם מינוח משלה בתור שאלה לקהל הרחב.

״רשימת מכולת״ מייצרת אנטגוניזם. אין טאץ’ אישי, אין משהו אמיתי. זה הכל מאד טכני, מאד רובוטי.

מבנה הסנדוויץ׳

מבנה הסנדוויץ הוא מבנה שיש לו 3 חלקים ליצירת תוכן, ליצירת פוסטים.

✓ הפרוסה העליונה – את הפוסט יש לפתוח תוך הצגת ההקשר הרחב של הדברים – לפני ההגעה לליבת הדברים. לדוגמה – שימוש באקטואליה (לאחרונה כולם מדברים על…)

✓ ליבת הסנדוויץ’ – גוף המסר שלנו – 2-3 פסקאות לכל היותר המופרדות ביניהן – בין היתר תוך שימוש באימוג’ים

✓ הפרוסה התחתונה – הנעה ברורה לפעולה (לכל היותר שורה וחצי)

פותחים תמיד פרוסה עליונה עם איזשהו הקשר, אח”כ מגיעים לליבת הסנדוויץ. זה המסר, זה אותה חוויה, אותה התנסות אישית. ופרוסה תחתונה זה הנעה לפעולה כמו שאמרנו בדרך כלל, להניע לשיח בפרטי. לא לשים לינק, לא לשים פרטי קשר, ווטסאפ וכן הלאה. בואו נראה את זה בפועל.

דוגמא שהיא בדיוק מבנה הסנדוויץ החלק הראשון, שמתחיל ב”דיאודורנט האלוורה שלנו” ומסתיים ב”אהבו אותם ובחרו להמליץ עליהם!” זה למעשה הפתיח. אח”כ ליבת הסנדוויץ שלנו ולבסוף הנעה לפעולה.

פתיח מראה ב”האמת שיצא לי להתנסות ב ____ (שם המוצר) לפני כמה חודשים / בשבוע שעבר / לפני מספר ימים ואני יכולה להגיד לך ש____  או יכול להגיד לך ש____ לשון נקבה, לשון זכר (החוויה האישית) שהוא לגמרי עשה את העבודה / ענה על כל הציפיות שלי / בדיוק מה שחיפשתי”.

בלב הסנדוויץ – פוסט שיכלול פירוט של החוויה האישית שלנו נתפס כאותנטי יותר.

ואז בסוף הנעה לפעולה. הניסוחים יכולים להיות, “דברי איתי בפרטי – אשמח לעזור״, ״בואי לא נחפור פה – דברי איתי בפרטי״, נ״ראה לי חפרנו מספיק חחח – בואי נדבר בפרטי” וכיו״ב.

 

דוגמה נוספת למבנה סנדוויץ:

✓ פתיח: וואי תקשיבי מוצר סוף הדרך – דברי איתי אספר לך יותר

✓ תוכן: האמת שאת חייבת לנסות את _____ (שם המוצר) – תודי לי אחרי זה 🙂

✓ ______ (שם המוצר) עשה לי שינוי משמעותי, פחות מתאים לקבוצה – דברי איתי בפרטי

✓ סוגר: וואי את לא מבינה כמה זה עזר לי…

שינוי נרטיב בקבוצה

כשמישהו מעלה חוויה שלילית עם FOREVER. הוא מייצר דינמיקה שלילית. בדיוק מהסיבה הזו ישנה חשיבות למאמצים המושקעים בשינוי נרטיב השיח,  וזאת משום שפעמים רבות מספיקה תגובה חיובית אחת על פוסט שלילי – במטרה לעורר אחרים  ולהפוך את השיח השלילי לחיובי.

עם זאת, חשוב לציין כי מאמצי שינוי הנרטיב חייבים לעמוד בקנה אחד עם הקוד האתי של חברת FOREVER – וכן בהלימה מלאה עם נהלי ההתנהלות ברשתות החברתיות.  אנחנו צריכים לעבוד תחת מטרייה אחת של נהלים.

דוגמאות לניסוחים ספציפיים שאני יכול לשנות באמצעותם נרטיב

✓ “האמת היא שהחוויה האישית שלי עם _____ …(שם המוצר) הייתה שונה לגמרי – הוא עזר לי מאוד וממש ענה לי על הצורך \ ממש הציל אותי…”

✓ “מניסיון אישי אני יכולה להגיד שאני לגמרי לא מסכימה עם מה שכתבת פה. אני השתמשתי ב_____ (שם המוצר) כשהייתי צריכה _______ (תיאור צורך) והוא לגמרי עשה את העבודה. יכול להיות שמה שכתבת באמת קרה אבל זה נראה לי חריג.

✓ אני בדרך כלל לא מאלה שמגיבות בקבוצה אבל הפעם הייתי חייבת לכתוב משהו. אני ניסיתי באופן אישי את  ____ (שם המוצר) והחוויה שלי שונה לגמרי, קצת מבאס אותי לראות שעולה כאן פוסט דיס כל-כך סובייקטיבי  (שזה בסדר גמור) אבל הוא לא בהכרח משקף את המוצר.

 

כששאלו את מייקל ג’ורדן על ההישגים שלו בקריירה, הוא אמר: ״תראו אני החטאתי בחיים שלי מעל 20,000 זריקות. אני פספסתי איזה 50 זריקות אחרונות שסמכו עלי במשחק והחטאתי. ניסיתי והחטאתי, לא קרה שום דבר״. ועדיין בדברי הימים של הכדורסל הוא ייזכר כנראה כגדול ביותר. אתם יודעים זה כבר עניין של מינונים אבל אחד הגדולים בוודאות. ככה זה, אנחנו לא נצליח בכל אינטראקציה, אנחנו לא אמורים להצליח בכל אינטראקציה, אנחנו נפספס, אנחנו נלמד, אנחנו נחטיא, זה בסדר. אנחנו נפספס גם אנשים וזה בסדר. אבל בסוף השלם הוא יותר גדול מסך חלקיו.

yuri, | למאמרים נוספים של yuri