גרג מוהן, נשיא Forever
פעמים רבות מדי, אנו רואים משווקים מחמיצים את מלוא הפוטנציאל של התכנית השיווקית משום שלא הסתכלו על הפרטים, או אפילו גרוע יותר, הם קובעים מה אפשרי ומה בלתי אפשרי.
תמונה של גבר פורס ידיו

 

מספרים על איש לא-צעיר שחסך את כספו במשך שנים כדי לצאת לשייט ברחבי העולם. זה היה חלום חייו, משהו שהניע אותו לעבוד קשה בכל יום. הוא נהג לגזור תמונות של המקומות שרצה לבקר בהם וערך חיפושים באינטרנט ובמגזינים אחר כרטיס לשייט- כזה שהוא יכול להרשות לעצמו. לבסוף, הוא מצא את הכרטיס המושלם לשייט לאתרים הנכונים במחיר הנכון. הוא היה כה נרגש! החלום שלו הגיע לבשלות.
מודע לעלויות ולתקציב המוגבל שלו, הוא החליט לארוז שתי מזוודות- האחת עם בגדים ומצלמה והשניה עם קופסאות של אוכל משומר ופסטה. הוא הגה תוכנית מושלמת- לאורך כל השייט להשאר בתאו וכך לחסוך את העלות העצומה של טיולים וארוחות על הסיפון. הוא יצלם תמונות מהצוהר הקטן שבתאו וכך גם יראה את הערים היפות בעולם מאותו אשנב בתאו המפנק ובר-התקציב.
סוף-סוף, יום היציאה להפלגה הגיע. התא שלו היה מעט קטן ממה שציפה, אך אל דאגה- בתאו היה אשנב במיקום טוב. וכך, במשך שלושה שבועות הוא אכל שעועית ופסטה תוך כדי התבוננות בנפלאות העולם החולפים מול עיניו. בכל יום הוא הריח את מזון הגורמה שהוגש בשפע בקומה שמעליו, ושמע את הצחוק המתגלגל וההתרגשות של האורחים האחרים שיצאו ושבו מטיולי-יום וסיורים שונים. בלילה האחרון פנה אליו דייל ושאל כבדרך אגב, באיזו מסעודות הפרידה הוא ירצה להשתתף?
“אה,” השיב האיש, “אני לא יכול להרשות לעצמי להשתתף בשום אירוע משום שאני מתנהל בתקציב מצומצם.” הדייל הסביר במבוכה שכל מה שעל סיפון, כולל הסיורים וטיולי היום, נכללו במחיר הכרטיס שלו!
“זה בלתי אפשרי!” קרא האיש …

האיש החמיץ הזדמנות של פעם-בחיים בכך שלא מיקסם את ההזדמנות ואיפשר למה שהוא האמין שמגיע לו לקבל להגביל אותו.
זה היה בלתי אפשרי משום שהוא לא חלם את זה. הוא לא הבין את מלוא הפוטנציאל כיוון שלא הרחיב את גבולות החשיבה שלו. אם הנוסע שלנו היה פשוט מנצל את הזמן כדי ללמוד מעבר לטווח הידע וההבנה שלו, וצועד מחוץ לקופסה, הוא היה ממקסם את ההזדמנות.

פעמים רבות מדי, אנו רואים משווקים מחמיצים את מלוא הפוטנציאל של התכנית השיווקית משום שלא הסתכלו על הפרטים, או אפילו גרוע יותר, הם קובעים מה אפשרי ומה בלתי-אפשרי. דוגמה לכך: למעלה מ-30 משווקים החמיצו את ההזדמנות להשתתף בכנס הגלובלי בהוואי כי חסרו להם פחות מ-100cc. כמות חודשית של 8cc הפרידה בינם לבין טיול של פעם בחיים. אני יכול להבטיח לכם שאין לזה שום קשר לכמות אך בהחלט קשר הדוק לאמונה.
מוחמד עלי ניסח את קו המחשבה הזה באופן מדוייק: “בלתי-אפשרי היא רק מילה גדולה אשר נזרקת לחלל האוויר על ידי אנשים קטנים שקל להם יותר לחיות בעולם כפי שקיבלו אותו מאשר לחקור את הכוח שיש בתוכם כדי לשנות אותו. בלתי-אפשרי זו לא עובדה.
זו דֵּעָה. בלתי-אפשרי זו לא הצהרה. זהו אתגר. בלתי-אפשרי הוא פוטנציאל. בלתי-אפשרי הוא זמני. בלתי-אפשרי הוא כלום“.

אז בעודנו שוקלים את צעדינו השיווקיים הבאים, בואו נחפש דרכים למקסם את ההזדמנויות העומדות בפנינו ולבטל את הבלתי-אפשרי.
ווילי וונקה אמר את זה באופן משכנע ב”צ’ארלי בממלכת השוקולד”:
“צ’רלי … זוכר מה קרה לאיש שגילה לפתע שקיבל את כל מה שאי-פעם רצה?”
“מה קרה לו, ווילי?”
“הוא חי באושר ועושר!”

יש סוף טוב להרפתקה זו לכל אחד מאיתנו, בין אם אנו מאמינים בכך או לא!

, נשיא Forever | למאמרים נוספים של

סיפורי הצלחה