מה עושה אותנו בריאים? ויותר מכך – מה עושה אותנו שמחים שהרי הצלחה ובריאות ללא שמחה הם כמו מקדש ללא מבקרים. הרפואה המערבית מתמקדת בעיקר באבחון מחלות וטיפול בהן, אך מעט מאוד משאבים מוקדשים לרפואה מונעת ועידוד אורח חיים בריא, הן גופנית והן נפשית. בשנים האחרונות יש יותר ויותר מודעות לכך שמצבנו הרגשי והנפשי משפיע מאוד על בריאותנו ואנשים החווים סטרס (עָקָה) באופן קבוע נמצאים ברמת סיכון גבוהה לפתח מחלות שונות כמו סוכרת, יתר לחץ דם וזיהומים.
מה גורם לסטרס? ניתן היה לחשוב שהאירועים השונים הם הגורמים לדאגות, פחדים ומועקה. המצב הביטחוני, הפקקים, הטכנולוגיה הדוהרת, ריבוי המטלות בבית ובעבודה, הדאגה לבריאות היקרים לנו ועוד אלפי סיבות אחרות, גדולות וקטנות. האוכל נשרף? המכונית התקלקלה? הלקוח החזיר את המוצר? נראה שכמעט כל דבר גורם לנו להיות בלחץ. אך מסתבר שהמוח שלנו לא ממש מתרגש מהמציאות והוא מגיב באופן דומה למצב אמיתי כמו למצב מדומיין. המחשבה שלנו מייצרת לחץ מעצמה, ללא שום קשר למציאות. אלה חדשות טובות כיוון שזה אומר שאנחנו יכולים בכל רגע לשנות את היחס שלנו למתרחש ולחוות אושר בכל מצב ולעיתים – למרות המצב.
האם כל אחד יכול ללמוד להיות מאושר? ובכן, צריך לבחור היטב את ההורים כי מסתבר ש-50% מהיכולת שלנו להיות מאושרים הם מולדים. רק 10% מהאושר הקבוע מקורו מהנסיבות ותנאי החיים כולל הכסף, המעמד, התואר, הרכוש, המצב הגופני. 40% מהאושר נמצא בתוך ה…ראש! מה שאנחנו חושבים ובוחרים לעשות הוא שקובע את איכות חיינו ושמחתנו. ומה אפשר לעשות עד שנשנה את המחשבה? פשוט מאוד: לשמור על הגוף, להגיד תודה, לחייך ולחבק. והתרופה הטובה ביותר שקיבלה האנושות היא כמובן – הצחוק! פטנט בדוק לשעת צרה: שמים את הידיים על הבטן, מרעידים אותה קלות וצוחקים בלי להשמיע קול. תוך עשרים שניות (!) מצב הרוח משתפר ואפשר לראות את החיים באור יותר שמח! ומי שלא מאמין – שינסה.
סיפורי הצלחה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.